fredag den 21. september 2012

AGF - SønderJydskE

20:24 En kamp vi burde have vundet, men som vi på en kombination af dumhed og manglende erfaring smider til sidst. Det er ærgeligt, men undervejs spiller vi en fin omgang fodbold. Vi snupper de 4 næste med max point. Tak for nu!

20:22 VANVID! SjE kan sparke den ind på kampens sidste spark, men hamrer den i frisparksmuren. Vi kendte ikke vores besøgelsestid, som man vist siger. 3 point tabt.

20:20 Dumt og unødvendigt at vi smider det her. Frustrerende. Vi skal passe på ikke at smide det helt...

20:19 Overtiden startet. Sønderjydske kører desperationsbold.....og PIIIIIIIIS! Bechmann til 2-2.

20:17 Kirken tager et raid op af venstrekanten, som desværre løber ud i sandet. Kirken har virket langt mere veloplagt offensivt på venstrekanten, hvilket er SWAG.

20:14 Jønne forærer Vibe en kæmpechance, Vibe kommer fri mod mål og bloggen så et straffespark, som dog i langsom gengivelse viser sig at være Vibe der falder over sine egne ben. Tror vi.

20:08 Sønderjydske får en stor chance, men vi kører kontrakniven på dem, som desværre kun udløser hjørnespark. Skridtlasse bliver skiftet ud til fordel for Lars Martin. Lad os nu få pres på det her hjørnespark..intet pres på mål, men nyt hjørne....igen, intet specielt farligt kommer ud af det. Vi var så farlige på dødbolde tidligere på sæsonen.

20:04 Dick Turpinesque landevejstyveri ved højlys dag hvis SjE får point her. Endnu en stor chance til GF, som Devdariani forsøger at dirigere ind med hælen.

20:00 Al fokus er på Arne og rekorden der kan sættes hvis han scorer igen. Men det ville være dejligt med et afrettet kluntemål. Vi skal ha det tredje mål. Daniel Christensen kommer ind for Absalonsen.

19:59 Endnu et AGF frispark udenfor feltet...som Arne skyder i muren. Vi tager lidt let på det, men ok, der er også en fornemmelse af at vi sagtens kan få et mål mere. Men pas nu på.

19:57 SønderjydskE skubber spillet længere frem på banen, men mere på trods end med godt organiseret spil. Ikke at der er noget galt i det. Tommy Bechmann forsøger halvhjertet at filme sig til et straffe

19:54 2-1 Conor O'Brian med en lang tå. Midt i al dominansen, sad man med en følelse af at det kunne ske. Spændende!

19:53 Devdariani ind for Stephphan. Han var god i mandagskampen, Davdavdariani. Lad os se hvad han kan komme med her.

19:50 Vi sidder på det og får et frispark udenfor feltet....og Kirken fremtvinger en TV redning fra  Kenneth Stenild.

19:46 Tommy Bechmann gør sig klar til at komme på. En anelse angst sniger sig ind, men det skal man sige. Bloggen er ovenpå på den der hybris-agtige måde, men vi kan ikke gøre for det. Her hørmer af ædelt metal. TB ind, djævelske Bjørn Paulsen ud. Bloggen trak det her stik, Paulsen. Bedre held næste gang...SWAGløse feltmadras type.

19:44 Rart med Kirken på venstreback. Han får sig et gult kort efter at have plantet en albue i ansigtet på en af de Nordtyske statister.

19:43 Web 2.0 overload. Det brager ind med hilsner fra eksotiske steder som mellemøsten og Vejle og de siger allesammen det samme.....ARON=KÆRLIGHED.

19:39 Der er en stang Gauloises på vej til Arthyr. !Zut alors! Han har spillet som en drøm igen idag. Så rolig på bolden. Le instant cooool.

19:35 Arne Johansen! 2-0 til AGF! Fantastisk spil af Sorinenbauer på højrekanten. Han spiller den ind til Arne som prikker den med svagt med tåen, men der var kraft nok i til at den ruller over stregen. Var ellers ved at konstatere at Arne havde haft en lidt stille kamp.

19:33 Adam pillet ud med et kraftigt trælår, Atle Moar Oh Land kommer ind. Der bliver spekuleret i at Sorin kører ud på højrekanten og Kirken på venstre. Kunne dog, teoretisk set også være Jønne der ryger ud til højre.

19:27 Steffen er tilfreds med første halvleg, fedt nok. Det er sjovt med Staff, det er som om der altid har boet en 45 årig automekaniker fra Hasselager inden i ham og som for alvor blomstrer nu. Næste gang han udtaler sig, så luk lige øjnene og bare lyt. Det er skræmmende.

19:17 Adam og Åh'Brian knalder sammen i en 50/50 bold. Adam ser ud som om det gjorde en smule nas. Han er opvokset med den slags hårde skridt og knæslag siger JJ Brinch. Ok. Og der bliver fløjtet til pause. Bjørn Paulsen, min nemesis, udtaler at vi 'stjæler deres pres'. Herligt. Nå, fredag er CRAZINESS på Stenbroen og det der vasketøj hænger ikke sig selv op.

19:14 T Hansen aka den gule lejesvend får et gult kort efter han stopper Skridtlasse ulovligt. Hjalte med frisparket og det ender med at Jønne får en stor hovedstødschance. Jønne har iøvrigt spillet en fin kamp indtil videre. Sikker i sine indgreb og så fremdeles.

19:10 Gult til Stephphan efter en god lang sjuttende benknækker på Florian Hart, i samme ombæring skifter SønderjydskE en svimmel Niels Lodberg ud med Thomas Hansen, tidligere skadesplaget grå eminence i vores forsvar. Og en gul lejesvend med eget hævekort til vores pengetank. Dengang.

19:07 Vi kører stille og roligt derudaf. Fortsætter med det relativt direkte pasningsspil og ser egentlig ganske sikre ud. Farlige ord, men lad os se om ikke vi kan få et mål mere inden pausen...

19:02 OZZIE IN THE HOUSE! 1-0 AGF! Vi scorer efter et flot opspil med hvad der vel bedst kan kaldes for en glidende tacklingafslutning. Ozzie har været meget på bolden og fortjent at det blev ham der fik prikket den ind.

18:55 Vi får 6. hjørnespark. Lad os nu få noget pres på...efter et par returbolde pinger bolden frem og tilbage og blandt andet Skridtlasse får en kvart chance. Lad os nu få et mål, inden Bjørn Paulsen dukker mit hoved helt ned i toiletkummen med et heldigt mål.

18:52 Vi laver frispark lidt udenfor feltet i flere tempi. Skidt sted at forære SønderjydskE bolden, de er giftige på dødbolde i den position. Vi skal være koncentrerede i den næste periode, ikke flere dumme frispark i de positioner, tak.

18:50  Vi slår kontra efter semifarligt SønderjydskE angreb, men det glider alt sammen ud i ingenting, på en bane som ser pænt uforudsigelig ud. SjE begynder at komme mere med i kampen efterfølgende og Conor O'Brian og Henrik Hansen begynder at røre på sig.

18:48 Thygesen kalder Lodberg for en un-SWAG-VIASAT-havenisse. Bloggen nikker godkendende.

18:45 5 hjørne til GF. Vi er ikke rigtigt farlige på vores dødbolde indtil videre. Frygter at hånen af Bjørn Paulsen vender tilbage som en boomerang. Han ser ivrig ud.

18:41 Vi spiller med stor risiko og SønderJydskE viser deres taktik, hurtige omstillinger, som kan blive farligt. Især hvis de havde haft Quincy Antipatipasta. Nu har de Bjørn Paulsen, hvilket minder denne signatur om en autogenereret spiller i et Championship Manager anno ca 1994 ved navn Bjørn Bartram. En trind, men teknisk, midterforsvarer med nogle gode rush op af banen. Gad vide hvor han havnede senere...

18:36 Vi er startet ok og man kan vel argumentere for at vi strutter af noget selvtillid. Det kan dog hurtigt pilles af os. Osama kommer fri foran mål og forsøger et skud. Vi får et hjørne og et til...vi er startet godt....Osama virker livlig.....Ingen af vores 4 hjørnespark udmønter sig i noget konkret dog.

18:34 JJ Brinch er imponeret over SønderjydskEs nye belgiers cv, som blandt andet inkluderer Feyenoord. Ældre fodboldkendere griner lumsk i skægget og tænker på ham Haaans Christians typen som Aab hentede i samme klub.

18:31 Peter Sørensen kører thermojakke (tænk Christian Kjær, snarere end Søren Ryge) i buret. Vi er hurtigt ude af starthullerne, Osama skyder på mål og vi får et hjørne....og et til....der løber ud i ingenting. Lovende start.

18:26 Graulund fyldte 36 igår og tillykke med det. Relevant bonus info, Graulunds kone er decideret syg med Joey Moe. Den er god nok. Nu løber holdene på banen og det PISSER ned. Decideret umoderne fodbold tiltage, we like. SønderjydskE har på papiret et, sårn, ok hold. Profilerne er vel spillere som Henrik Hansen, Johan Absalonsen og Viben.

18:18 Sigdal rocker en en mørkeblå cardigan med skjorte+slips og en lidt vel anonym blazer. Ikke noget fashion faux pas per se, men en vest havde klart været at foretrække, muligvis monokel.

18:16 JJ Brinch forventer drama, men han er også en venlig mand. Det pisser ned i Århus og mon ikke at det snarere bliver en slatten omgang stillingskrig. Et bud? 1-1.

18:12 Start 11'eren: Staff, Kirke, Jønne, Arthur, Adam, Stephphan, Hjalte, Sloth, Osama, Skridtlasse, Aron

18:06 Coming up: noget om FIFA 13 AGF Edition. Tror godt vi kan sende Cavlingprisen i TV2 Sports retning. Indtil det spændende indslag, spises vi af med nogle selvfølgeligheder fra Peter Sørensen.

18:02  Så er aftensmaden røget indenbords. Lasagne. Jo tak. Den vender sig allerede langsomt. Optaktsprogrammet har fokus på SWAG eller SVAJJJ som studieværtinden siger det.

tirsdag den 18. september 2012

Blazer of Glory

Vi gentager os selv. Vi har flere gange haft fat i Moderskibet vedrørende Knivens garderobe, og sørme om vi ikke tidligere har haft fat i Glen. Dengang var det noget med et tok-tok væddemål og noget hedehår, og i går var det så blazeren. Eller dugen. Eller hvad fanden var det egentlig, Ulveonklen havde svøbt sig i?

Vanen tro tog vi fat i Hernings Finest, The Man Formerly Known as Brand Manager i FCM og nu direktør i FCM Håndbold, Torben Kølbæk (og det sidste vidste vi sgu ærligt talt ikke, Torben - sorry. Men vi ser altså ikke ret meget håndbold, og nyheden må være druknet i larmen fra klappepølserne. Men direktør? Godt gået, gamle jas).

...

Hej Torben

Lad os lige få én ting på det rene: Når vi tillader os at skrive på sådan en aften, hvor såret stadig drypper, er det ikke, fordi vi er dårlige mennesker. Lidt ligesom vi ikke kunne drømme om at mistænke dig for at have slette hensigter, da du skrev, at vi skulle glæde os til Europa, fordi der var "gode oplevelser i vente". Der var et par georgiske kindheste, var der, og så var der ellers dårlig mave for resten af pengene.

Næ; vi er bare nysgerrige. For det er hverken Arons mål-raid eller Dannys - indrømmet - flotte scoring, der fylder hjernen her efter kampen. Det er som sædvanlig Glen. Sidste gang var det noget farvet hår, og denne gang var det en blazer, som mildest talt... ja... var der. Sad der. Lige der på Glen.

Til sagen:

1) Hvad havde de væddet om denne gang?

2) Er den lavet af en dug?

3) Hvorfor er Glens blazer lavet af en dug?

God aften på Herning-egnen, Torben. Held og lykke mod Brøndby. Gode oplevelser i vente.

Med sportslige hilsner

VesterbroHardcoreAGF


Ha ha – I hygger Jer J

TILLYKKE med sejren!
Jeg er siden sidst overgået til at være ansvarlig for FCM Håndbold og har ikke med fodbold at gøre mere. Så ved ikke lige om der ligger noget bag jeres tøj-observation.
Held og lykke – med klubben med det største u-udnyttede potentiale.
/torben

...

Vi kan med andre ord ikke bringe fodboldfolket tættere på sandheden om blazeren, men det er ikke Torbens skyld. VHA vil gerne benytte lejligheden til at takke håndbold-bossen for en god dialog, en god kommunikativ stil og for lykønskningen. Var resten af Herning bare som dig, Torben, ville alt være lidt nemmere.

Men for så vidt angår Blazergate er vi ikke i mål og arbejder selvfølgelig videre.

Kriger Kure

Har brækket armen og er måske ude resten af efteråret. Måske, bare måske, skulle man have beholdt Marky Howard indtil hans kontrakt udløb. Bagklogskabens lys er hårdt og ubarmhjertigt, men lige i midterforsvaret er vi ikke godt besat med andet end friske youngsters og knirkende oldies.

Nå. Nok om det....HEY ANDERS! MÅ VI SKRIVE PÅ DIN GIPS!?

torsdag den 13. september 2012

Pokalen vendt

*Ved stillingen 1-0 var der en følelse af frihed og lettelse. Hvis man skal følge Peterstrojkaens..trojka...så er vi alligevel ude af turneringen,  når vi møder hold som vi ikke bør slå (jvf. udtalelserne efter kampene mod hhv. FCN og FCK). Vi kunne ha sparet os det ligegyldige nederlag mod AC Horsens (eller FCN/FCK) i kvartfinalen, hvis bare vi kunne have holdt kampen på 1-0. Graulund, der bliver skulet stenhårdt i din retning, hr. jeg-scorer-lige-2-hurtige-som-får-jeres-forhåbninger-i-vejret.

*F til det R til det A til det N til S til det D til det H til det...fuck det. Frans Dhia Putros. Godkendt, både på det ungdommelige snit som vi elsker på disse kanter, men også på den der fodboldbane. Billig baggrund siger De? Vent og se siger vi. Der er noget Sivebæk'sk over knægten.

*Søren 'Bizzy' Berg er kørt ud på et sidespor, lagt brak, fået konfiskeret besætningen med mere. Rygter vil vide (dvs. Søren F på Twitter) at vores knuselskelige agronom pure nægtede at skifte til Vejle-Kolding Boldklub i transfervinduet og at han ikke ligefrem er på god fod med Fredensvangs komintern. Bloggen melder klart ud og har fuld forståelse for Landmandens manglende entusiasme ifht. et skifte til The Crazy Reds.

mandag den 10. september 2012

Der bladres...

Tidligere har vi løjet om at vi har læst tykke bøger og pralende nævnt det her på bloggen. Det er ikke helt rigtigt. Og nu kryber vi til korset: vi læser ikke (kun) tykke værker som Finnegans Wake og Krig & Fred, nej, vi bevæger os til tider også i det glitrende tidsskriftsunivers. Skammeligt.

Her et par eksempler på den lecture vi nærlæser for tiden...

When Saturday Comes
Denne engelske fodboldtryksag udkommer i et format som ikke er langt fra det format som denne signaturs barndoms kærlighed SHOOT. En tynd kulørt sag som dog, desværre, ikke har plakater med Sheffield Wednesday, men som heldigvis har lidt mere læsestof end ungdommens tidsskrifter. Tilpas kulørt, tilpas seriøst og med masser skæve vinkler. Det seneste nummers 'Match of the month' var eksempelvis en reportage fra kampen mellem St. Johnstone - Eskisherspor i den forbandede Europa League. Og det er da ret fedt.

(Det findes til salg i løskøb i Pressbyrån som ligger ovre i det der Sverige)

The Blizzard
Hvis When Saturday Comes er fodboldtidskrifternes 'Kender du typen', så er The Blizzard en temadag på DR K om russisk pre-revolutionær kompostionsmusik. Lange artikler om alt fra Cameroons nylige nedture, til dybdegående interviews med Socrates og Egil Drillo Olsen. Formatet er tungt og kræver tid, men det giver bonus hvis man involverer sig.

(Man kan købe fysiske udgaver online eller købe en billig ipad Moderne Fodbold venlig udgave)

Offside
Det er vist ikke første gang at dette tidsskrift bliver hyldet her på bloggen. Dog skal det nævnes at det stadig holder stilen og det er egentlig utroligt at man kan blive ved med at udgive et magasin, som ikke lefler, men som regel udgiver forbandet god fodboldjournalistik og meget, meget, sjældent rammer ved siden af. En slags mastodont indenfor den seriøse fodboldjournalistik.

(Kan købes i de fleste svenske kiosker og er ligeledes tilgængeligt i abonnement)

mandag den 3. september 2012

Brevkassen

Long John H har sendt en mail.
Han spørger:

"Hej der, fed blog men hvor var I i går i Silkeborg??"

. . .

Hej John,

Vi var slet ikke i Silkeborg. Det var nu heller aldrig planen at tage derover for lige at få det på plads.
Erkende må vi dog, at vi missede live-updaten - dette nye tiltag, som vi fornemmer er med til at skabe en fornuftig temperatur i mange en AGF-tilhængers buks.

Forklaringerne/undskyldningerne på/for at vi ikke udkom denne smukke lørdag er lige så mange, som der er hoveder på bloggen. Værs'go:

- Jeg er til fodbold i Gelsenkirchen/halvfuld i Köln på lørdag

- Jeg skal til bryllup på lørdag, sgu

- Jeg kan desværre ikke - har familiebesøg og kommer ikke til at se (hele) kampen.

- Jeg ser på den på Skipper. Hammid og wi-fi er ikke to sider af samme bodega.

En opsamling af en slags

Tju-bang for en uge, vi lige har været igennem. 

Først blev Horsens kørt midt over af rekordmager Arne "Bacon" Johansen, og lige efter levede Silkeborg i sandhed op til at være de brugte bilers by. "Smal sag at vinde der," sagde Kevins islandske tvillingebror efter endnu en gang paradekørsel op og ned ad Keld Bordinggaard.

Hvilket iøvrigt minder os om, at vi engang havde en pigesur beef med SIF's pressemand. Den kunne man da godt overveje at tage op igen, nu hvor situtationen virkelig er til det. 

Nå, men midt i måltørken signede Kniven så også lige en angriber. Ikke en højre back, en angriber. Man skulle være godt dum, hvis man ikke havde set en georgier som næste mand i truppen - og selvfølgelig en med international erfaring. Nederlag i Europa er den nye måde at scoute på, så iført guldkæde fra et garagesalg hos Tøffes ex, kunne Jakkesættet storsmilende tage imod det næste offer for fodboldtrafficking. 


Helt sikkert vi nok skal blive glade Mata Vatsadze, der ikke kan være en dag under 30 med den five o'clock shade. Så mangler vi bare den udtalelige udgave af hans hans navn - skyd løs. Første (og ikke-brugbare) bud er Mata-vata-dudde-da, inspireret af...: