tirsdag den 31. januar 2012

Så røg vi i fælden igen!













Midt i al surmuleriet over et, måske/måske ikke, tabt transfervindue, tog Davit Skhirtladze i dag sagen i egen hånd og hamrede døren ind til Peter Sørensens taktikkontor. Og så skete der det, der altid sker på de her kanter af Vesterbro: vi ryger i med begge ben, og starter drømmefabrikken op på fuld kadence.

For nok havde vi gjort os nogen tanker om den her nye georgiske wonder boy, for hvorfor skulle han ellers have fået alle de minutter, han trods alt fik i efteråret. Men vi havde ikke ligefrem hængt vores hat på ham. Han var jo ikke nogen Ruidiaz, eller hvem man nu ellers havde spildt en halv vinter på at gå rundt og drømme om, indtil transferfesten blev afblæst med Moldskreds signatur.

Og så river han pludselig tæppet væk under både Fredericias bagkæde og Peter Sørensen, der nu taler om en helt ny Skhirtladze, der dukkede op efter nytår, en helt ny attitude og 'georgiske moves', der får det til at løbe mig koldt ned af ryggen.

Er Skhirtladze en tikkende bombe under vores etablerede angribere? Er han den næste store guldklump midt i massen af usælgelige profiler over 30? Er han måske den lille ekstra dimension, der vil gøre det kommende forår til ikke bare en spændende Europa-kampagne men også til en række magiske kampe, hvor man anspændt venter på den næste georgiske eksplosion?

Det kan også være, vi endnu gang bare slukøret må vækkes fra de helt store drømme, men det er ikke rigtig vores stil at hoppe på den vogn på forhånd. Davit, tak for en storslået tirsdag. Og velkommen i de voksnes rækker!

torsdag den 26. januar 2012

Brian og det knap så vellykkede vindue

Den er helt galt med visionerne på Fredensvang. Det lyder hårdt og er det givetvis også, men der er en knude i denne signaturs mave. En knude af begyndende frustration over Brian Steen Nielsens ageren i dette transfervindue.

Lad os starte med det udtalte specifikke behov for et indkøb i januar, et behov som har været kendt længe: en mindre angriber som vil kunne være aggresiv og tage dybdeløbene ved siden af Søren Larsen. Simpelt skulle man mene. Der har været gode forslag og rygter, herunder Morten Nordstrand og Jesper Lange. Og så har der været Duncan. Og der er sandsynligvis en million gode grunde til at det ikke blev til noget. Fair nok.

Nu er pilen så landet på Morten Muld-i-skræv. Og bevares, denne signatur, håber (tigger guderne faktisk) på at denne ukendte nordmand kommer ned og laver en stribe spektakulære mål. Men det gør han ikke. Han er en lottokupon af den slags som man ikke tror på. Han er uden joker. Når man fra AGF's side henter en 31-årig norsk angriber/højreback ned på en etårig aftale, så lugter det en lille smule af sur røv og tante Oda's gamle cerut.

Ligegyldigt hvordan Brian Steen spinner den her, så har vi hentet en 31-årig angriber, som et supplement til let udslidte Graulund, en Søren Larsen som tidligere i karrieren har haft en del skader og Aron.

Hvad skete der med at planlægge lidt frem i tiden? Hvorfor ikke hente en 24-26 årig spiler som man tror på et par år fremover og som måske, gisp, ville kunne sælges videre med fortjeneste?

Er ikke sur, er skuffet. Og det burde ikke gå ud over Morten, som sikkert er en fin fyr. Men indkøbet fra Rosenborg svarer til at man er gået ned for at hente en bakke æg og så ti timer senere vender tilbage i en ordentlig brandert med en myseost. Som er udløbet.

onsdag den 25. januar 2012

Alarm

Og den gælder sgu både eksternt og internt, skulle man mene. Morten Moldskred er åbenbart den nye Nordstrand, Loppe, Lange eller Duncan, og sådan er det bare.

For de andre klubber betyder det naturligvis ballade i den bagerste kæde, når vores nye nordmand (nyt nummer i en stolt række af støbninger som Flo og DJ Christa) ligger der og snuser bagrum.

På de indre linjer bør det imidlertid tages med i betragtning, at Moldskred næsten lyder som hofteskred, og så kender vi lissom virkeligheden igen.

Indtil det viser sig, at højlænderen er defekt, er han perfekt.

Morten: VHA stemmer for og saluterer dig.

mandag den 23. januar 2012

I et vadested

Kære bruger.

Det er ikke let at skrive en besked som denne, men VHA-bloggen overvejer i disse dage sin fremtid.

Den voldsomme melding bunder ikke kun i tiltagende vinter-tristesse, minusgrader, en håbløs silly season og alt for lidt af det frække. Nej, den primære kilde til usikkerheden finder vi midt i hjertet af Vesterbro. Ja, faktisk lige der, hvor VHA-hjertet slår, som Anders Frandsen (næsten) sang.

Et founding member - ja, faktisk THE founding member - siger nemlig adieu til Vesterbro og 1657. Farvel til gaden, der har fostret Miss Vandala, Pussy Club og Mike Tramp. Vi snakker Eskildsgade, VHAs epicenter.

Var det her en fodboldblog, ville vi nok bruge ord som højforræderi og trække en bibelsk analogi eller to frem, for VHA mister en af sine tro væbnere til... Frederiksberg. Ja, det står der. Believe it or not.

Vandrørene fortæller samtidig, at vedkommende der vil danne en ny fraktion. Bare for at gnide salt i såret.

Lettere rystede spørger vi os selv (og dig): Kan vi med troværdigheden i behold stadig kalde os Vesterbro Hardcore AGF, når halvdelen af 4-mandsgruppen er en frederiksberger og en Aarhus-stringer.

Det er så eksistentielt, det her.
Måske i morgen er en bedre dag.

onsdag den 18. januar 2012

Man ved det er Silly Season når...

Der var i øvrigt engang, vi havde spillere med nogle saftige tegninger (her kigger vi på jer, Lumb og Gjesing) - nu er det hele sgu sådan lidt agronom-fornufigt.

I OB derimod...
http://kanalsport.dk/index.php/tv/clip_id=44958

tirsdag den 17. januar 2012

Aflysning - ingen angriber!

Loppen gør ikke, og Morten Nordstrand skal hjem til en retrætestilling i FC Nordsjælland.

Med andre ord: Brian Steen har afblæst transfervinduet, for sort sprittusch over de to største ønsker, kan han lige så godt lade millionerne stå og trække renter indtil sommerens fuldblodssatning - og så finde de _helt_ rigtige spillere til de kommende CL/EC-kampe.

Vi kan ikke tolke det anderledes, når han samtidig sender PG i byen for at fortælle Tipsbladet, at han - altså Peter, ikke Kniven - bliver klar til medaljekampene i maj.

- Passionen og glæden ved at spille fodbold er stadig så stor hos mig, at jeg ikke bare kan acceptere først at være tilbage i juli. Jeg er længere fremme i min genoptræning end hvad alle eksperter havde forudsagt, og jeg satser meget på at spille igen inden sommerferien, siger han.

Det er Peters egen idé, at det er sådan, det går - har han bestemt.

- Lægen i AGF er noget påpasselige med at udtale sig om mit comeback og ser det som en realistisk plan, at jeg kan være klar til 1. juli og dermed starte op helt på lige fod med de andre til en ny sæson. En løsning, som klubben vil være godt tilfredse med, men det er sgu bare ikke godt nok for mig.

Eller godt nok til VHA.

Så velkommen tilbage til PG, der jo dermed også kommer til at opfylde Peterstrojkaens ønske om en Peter Graulund-agtig angriber. Fås det bedre end The Real McCoy? Næppe.

Samtidig er han jo - ligesom en skadet Devdariani var det i sidste vindue (og i dette, men det snakker vi ikke om) - at betragte som en uventet erstatning, når han kommer tilbage. Det er også det, Kniven kommer til at sige i slutningen af januar. Vi ved det.

Det er win win x 2. Altså win win win win.

fredag den 13. januar 2012

Så kom Spare-Kniven ud af busken

Altså, vi ved jo godt at georgierne lever på en skohylde under stadion og får udbetalt kampbonus i busklippekort. Vi troede det var en aftale, der kom i stand, fordi vi - på det tidspunkt aftalen blev indgået -endnu ikke var CL-kandidater.

Nu viser det sig at være en helt bevidst koncern-strategi, der må få selveste Ulvefar til at tænke: "det var lige godt satans". Således blev Spare-Kniven i begyndelsen af året spottet af TV 2 Østjylland på en af politiets cykelauktioner - på jagt efter en brugt cykel til Egbedi.


Desværre melder historien ikke noget om, hvad (hvis noget) Spare-Kniven slæbte med hjem til Fredensvang, men lad os da håbe at, der i det mindste var flerfarvede kugler på egerne og tre Torpedo-gear.

Ser du i øvrigt Egbedi på cykel er vi interesseret i mærke på cyklen, farve, stand etc. Du kender adressen.

(Tak til flittig-bruger og VHA-stringer Søren HC for at gøre opmærksom på historien)


tirsdag den 10. januar 2012

Att: Brisse

Bum Brian! Transfertips fra Vesterbro, ganske gratis.

De omvandrende glasknæ, stop, Bojan Djordic, stop, årets unge spiller i United 2004, stop, transferfri, stop, præstationsbetinget kontrakt, stop, omskoling til giftig Graulundesque angriber, stop.

torsdag den 5. januar 2012

Et hoved i ovnen

På bagkanten af 2011: Godt nytår og velkommen til '12 - året, hvor GF igen skal til at spille europæisk.

Bloggen rundede det forgange år af ved at fortære et grisehovede, og det var så aparte en oplevelse, at vi bliver nødt til at dele den med jer her midt i de evige rygter om Loppen og Nordstrand.

Altså, det er sgu ikke helt for sarte sjæle og folk, der har det anstrengt med at at komme helt tæt på fødekæden, ører der popper op (sprøde som grisebolcherne fra slagteren) og (andres) tænder i maden, men smagen fejlede som sådan ikke noget. Mørt.

You do:
Svitsede skalotteløg, hvidløg, bacon (pig vs. pig), borlottibønner, hvidvin, timian og fond tilsat salt-gnedet hoved. 4 1/2 time ved 150 grader. De sidste tre kvarter tilsat kartofler. Værsgo.

Lav noget tilbehør med syre.