onsdag den 30. december 2009

Evaluering 2009 - Målmænd

Så står vi lige på tærsklen til et nyt kalenderår og samtidigt også til et nyt årti. Det er ved at være det tidspunkt hvor man laver lister, ser tilbage og generelt opsummerer tiden der er kommet forinden og den der ligger foran. Også på Vesterbro ser vi tilbage for at kunne se frem, med en ambition om at gennemgå samtlige kæder på AGF's hold, startende med den letteste, nemlig målmandsposten.

Steffen Rasmussen
Igen en lidt frustrende sæson for Staff, set fra supportersiden. Til tider fantastisk og helt genial, men på andre tidspunkter med frustrerende drop og halvhjertede indsatser. Det kan virke som om at koncentrationen til tider svigter og for en 28-årig keeper med over 200 kampe, så er det bekymrende.

Anders Rasmussen
Har ikke været i aktion på førsteholdet og har desuden været skadet, så svær at bedømme. Umiddelbart er det skønt med en målmand med noget lyd og autoritet, på den anden side virker det ikke som om at han for alvor truer Steffens position og det er vel en 2. målmands opgave?

2010 - hvordan?
Denne signatur ser gerne en ny målmand i truppen. Gerne en der for alvor kan true det nuværende målmandshierarki. Steffen sidder, i mine øjne, lidt for trygt på sin position, både som målmand med tendens til blundere, såvel som anfører på et hold med flere stærke anføreremner (Dan T, Graulund, Jakob P).

Transferemner
Her bliver jeg nødt til, bare lige for sjov at nævne Arek ... men hvem kunne det ellers være? Kevin Stuhr Ellemann måske?

mandag den 28. december 2009

Hånlatter

Her inden vi går i gang med den store halvårsevaluering af vores egen trup, så vil jeg lige skæve til konkurrenternes ønskeliste og hvis dette er ambitionsniveauet, så kan jeg kun smile let overbærende. Hvad blev der af deres CL penge og ditto ambitioner?

Det er knoklere af bedste skuffe de er ude efter, så kunne de lige så godt udføre et eller andet genoplivningsvoodoo på Calle Facius, Søren Thorst, Thomasberg, et al.

lørdag den 26. december 2009

Hvad hørte vi egentlig..

Med lidt julefrokost, bjesk og en Liverpool-sejr i blodet (hvorfor spilles der ikke Suppe-bold 2. juledag?) kom jeg forbi Jens Unmacks side - han så også kampen - og derinde er der sådan et lille tilløbsstykke i gang.

Nemlig: hvilke plader fra det årti, vi om lidt kysser væk, betød egentlig noget?

Denne signatur skriver gerne The Streets, Bright Eyes, Interpol og anden comme il faut pop-rock nonsens på listen, men hvad rockede egentlig din båd?

Sleepwalking X-mas

I forbifarten glemte vi helt at sige glædelig jul, hvis du er til den slags. Det er vi i moderat grad i vores kvarter, hvor den alt efter husnummeret har stået på and og marokkansk lam.

Der faldt også et par erkendtligheder af, vi har også fået en virtuel julehilsen fra Aarhus Elite, og når de nu læser med herinde, vil vi da gerne give lidt igen.

Denne her fætter - posen, ikke manden - ser vi gerne masseproduceret i GF'ske farver.

tirsdag den 22. december 2009

lørdag den 19. december 2009

Dagens kalendergave

Vi ser med glæde frem til VM-slutrunden, hvor det her efter VHA's mening skal være et af flere nye tiltag.

fredag den 18. december 2009

Dagens kalendergave

Er en opfordring til at se den seneste Michael Haneke film - Das Weisse band. Ikke meget fodbold eller mumle-mumle, snarere godt 2 timers tung brutalitet i sort-hvid og på tysk. Det er stærke sager og kom ikke at påstå at de små ariske blondiner ikke er en lille smule hotte. Bare en lille smule? Ikke? Nå, så er det bare mig.

torsdag den 17. december 2009

Dagens kalendergave

Er et eksempel på hvordan lørdagens VHA'ede julefrokost ikke skal se ud. Gamle mænd i suits og langhårede folk på krykker. Jøsses milde. Hvis nu bare Rio Ferdinand kunne have arrangeret det.



(...og rygtet vil vide at der snart vil være Benny tees til de hurtige. Vi skal nok sladre når tiden er inde. 25 ex. folks.)

onsdag den 16. december 2009

mandag den 14. december 2009

Dagens kalendergave

Er straight up imod MODERNE FODBOLD. Og kaffe med mælk og den slags. Er man derimod til gode frisurer og masser af mål, jamen så er Bob din onkel! Check også omkring 8:05 for the passion of the Kop. Det er fodbold på gammeldaws, do.

torsdag den 10. december 2009

Losing our edge...

Ja, kære læser. Du har måske tænkt det en gang eller to, og nu indrømmer vi det blankt overfor dig. Vi har mistet grebet, og vi ved det godt.

Engang var vi så skarpe som dine barberblade, når det kom til nye steder på Vesterbro. Vi tøvede ikke med at give de bedste perler videre til dig, så snart vi havde spottet dem, men det var den dengang. Nu er det nu.

Faktisk er vi bagud med mindst fem anmeldelser, der burde have ligget på din dørmåtte for måneder siden. I den kommende tid råder vi bod på det, og vi starter lige her.

For i dag traskede jeg en af mine sjældne ture ad Sundevedsgade, der langsomt er ved at udvikle sig til en lille hipsteroase, og så kunne jeg dårligt udskyde det længere, mit første visit hos Polala.

På nettet finder man folk, der får deres bedste kaffe i København på den her lille sag. Det fik jeg ikke, men til gengæld så folk ud til at have det virkelig dejligt i cafeen, der mest minder om et lillebitte hipt kontorfællesskab for tjekkede østeuropæere. Meget hjemligt, helt fint.

Jeg håbede på, Tomek lige ville kigge ind, men det blev ikke til noget. Til gengæld kan du i den kommende tid forhåbentlig høre lidt nyt om Madglad, Von Fressen, Pate Pate eller nogen af de andre gamle nyheder, du allerede har tygget på de sidste måneder.

onsdag den 9. december 2009

For snævert, boyz



Nu, hvor 1-1 kampen mod Esbjerg har et par dage på bagen, er det på tide at kigge lidt tilbage og analysere lidt på årsagerne til, at det kun blev til et enkelt point i en kamp, hvor en sejr til de blege nok ikke havde været helt urimelig.

Bleg, siger du - og urimelig?

Ja, siger jeg - og nemlig. For det var (og er) urimeligt, at et totalt blodfattigt EfB-mandskab kunne drage vestpå med et point i bagagen i en kamp, hvor kun Jesper Lange viste, at han gad det pis. Men det viste han også på en måde, så denne signatur blev lidt varm i buks. Forestil dig lige, kære læser, et fremtidigt AGF-angreb med Ham Der Lange og Sanel. Uhh - Peter Graulund med Peter Graulund på. Læggis læggis.

Nå, men back on topic: Det blege stod Davit Demba-Arne og alle de andre centralt orienterede offensivt indstillede kreativt funderede teknisk begavede midtbanespillere for. Torpedoen fra Tblisi er for vild på alle tænkelige parametre, men det hjælper altså ikke, at hans (godt nok vanvittigt lange) ben skal løbe uden om Benny, Lucena, Dioh og Jakob P hver eneste gang, han nærmer sig feltet. Af uvisse årsager foretrækker alle som en at befinde sig inden for de samme 8 m2 lige omkring buen uden for modstandernes felt, og der står de så og hælafleverer til sig selv og hinanden i halve og hele timer, mens Sanel ligger på lur som en anden Laila. Frustrende at se derpå, det er.

Og det er her, Ango Winther kommer ind i billedet. Sådan da. Den socialdemokratiske trafikplanlægger har nemlig en dobbeltgænger, som lyder navnet Jess og er indehaver af PP Radio på Skovvejen i Århus. Jess forhandler fortrinsvis Panasonic-produkter, og denne signatur foreslår, at trænerteamet får sendt Gollum ud efter et nyt tv, så de sammen kan gense kampen. På mit nye apparat var var det nemmelig tydeligt. Og vis det også lige til spillerne, så de kan se, hvor fjollet det er, ik'?

PS: Hos Jess kan man få et ekstra kabel med, når man køber et tv. For free, dér. Sådan!

Afsløring

Igennem et stykke tid har der på Vesterbro gået rygter om et hemmeligt fitness sted. Det såkaldte BUTCHERS LAB. Denne signatur har i flere ombæringer forsøgt at få info fra de der frekventerer stedet. Disse inkluderer et par af de selvsamme mennesker der skriver her på bloggen. Altid uden klart svar.

Men nu; fra en mand i cottoncoat og bredskygget hat, i en parkeringskælder under Kødbyen, har jeg endelig skaffet en video der viser lidt om hvad det er de 2 signaturer, Monsignore A & Herr M (deres rigtige identitet er kendt af redaktionen) egentlig foretager sig af narrestreger ovre hos Butcher.

Dagens kalendergave

Er dedikeret til alle småbørnsforældrene derude. Repeat, repeat, repeat.

mandag den 7. december 2009

Small talk

Fra kampprogrammet til AGF-Esbjerg...

Tilfældig e-mail korrespondance-stafet mellem VHA-redaktørerne.

Sendt kl. 14.03 af AM:

Indrøm det! Hvis du holder med GF, så har du det garanteret ligesom mig. Du føler, du står i nærmest ubetalelig gæld til selv manden, der kridter Fredensvangs baner op. Du ville ikke tøve med at sende dine børn på sommerferie med Erik Rasmussen. Og du regner Dioh Williams for en af dine bedste venner, selv om du aldrig har mødt ham. Du er ligesom solgt.

Men så er der alligevel et eller andet, der ligger og nager et sted. Du hader at se det i øjnene, men der er altid en eller anden spiller eller en eller anden åndssvag pølsemand på stadion, du bare ikke kan holde ud.

Sådan havde jeg det med Søren Pedersen. Han var en del af et temmelig miserabelt superligahold, men det var et hold af spillere, der ikke var så svære at holde af. Bortset lige fra Søren Pedersen. Der var alt lige fra hans frisure til hans svingende kvaliteter på den højre back. Jeg var sikker på, at han var en del af den klike, der gjorde livet så surt for Nicklas Carlsson, at han var nødt til at forlade klubben. Selvom jeg jo ikke har det ringeste belæg for mine fordomme.

Sådan var det bare. Og har du det ikke også på samme måde?

Sendt 15.41 af JK:

Tjo, men Søren Pedersen kunne i det mindste fighte GF-style. Sådan med glidende tacklinger og fremskudt bryst. Det er der, hvor jeg godt kan få voldsom kløe omkring perineum i forhold til Jerry Lucena. Det er ok at være laid back, cool eller bare afslappet, men Lucy virker af og til decideret søvnig. Landsholdspotentiale? Måske, men det kræver vist en frisk familiær connection til Færøerne. Sorry, Jerry - du må vist videre.

Sendt 18.10 af KW:
Og nu blev der sagt videre. Det var også, hvad en dengang ganske splejset bagerknejt fra Ebeltoft kom, efter ellers at have været med til at vinde det sidste trofæ til De Hvide. Og vi havde det da fint sammen dengang, Peter og jeg. Man tilgav lidt mere, når han spillede for ens eget hold, men efterhånden faldt brikkerne på plads, og Peter var ikke den distingverede gentleman, man kunne have håbet på. Derimod smuttede han ganske transferfrit til Merseyside, og historierne fra vores daværende VHA Deep Throat var uhyrlige: "Peter kører i en alt for stor bil og går med bagvendt kasket". Og han spillede aldrig kampe derovre. Derefter var det bare nedad bakke, BIF og nu, ja, SIF.

Sendt 00:34 af MJ:
SIF = ultimativ nedtur. Til gengæld er Peter Degn da netop en hard-hitter old school AGF-style. Jeg har læst, at han er den spiller i Superligaen, der gennem årene har raget flest kort til sig. Yeah! Der må Brian Kniv alligevel nok klø sig i sin Vokuhila over at se den rekord glide ham af hænde. Apropos hår: hvad er det så med de unge Nicki Bille-kloner og deres hår? Er det ikke meningen, de skal være rollemodeller? Næ, sådan en Kasper Povlsen frisure er mere mig. Så jordnært og no-nonsense. Eller hva'?

Hvem kigger du på, Brian?

Glem alle spekulationerne om, hvordan Christopher Poulsen mon ville passe ind på GF-holdet efter nytår. Er han for gammel? Er han langt over toppen? Og ville en så straight midtjyde kunne vænne sig til livet i byen? Næppe.

Som Kalle allerede afslørede i sidste uge, så er Silkeborg meget mere hooked på ham, så Brian Steen kan roligt kigge videre ude i verden. Hvem ved, måske ligger han mest på sofaen og ser Premier League for at holde øje med, om Martin Olsson mon skulle få et enkelt indhop i ny eller næ for Blackburn.





















For hvem kunne ikke drømme lidt om en svensk u21 landsholdsback, når nu vores egen landsholdsback forlader os? Brian Steen kender ham forhåbentlig meget bedre, end jeg gør. Og hvis ikke han ligger så meget på den sofa, så har han forhåbentlig noget andet og endnu bedre i ærmet. Vent og se.

Dagens kalendergave

Jimmy Bullard og Hull stod for et par runder siden for en af de sådan lidt mere opfindsomme måder at fejre en scoring på. Gak og løjer. Ham Jimmy så vi i øvrigt gerne til Århus, for det lader til, at han vil kunne fylde tomrummet ud efter spasmagere i truppen som Esset og Svenne P.
M.a.o har han lige den personlighed Brian Kniv (også) ansætter spillere efter.

søndag den 6. december 2009

Dagens kalendergave

Ja ja. De er der allesammen er de. Og er jeg den eneste der havde glemt Chris Waddles majestætiske nakkegarn?

fredag den 4. december 2009

torsdag den 3. december 2009

Dagens kalendergave

Under krisen må man spare på de store videoer. Det her er så tæt rap kommer på dogme.

tirsdag den 1. december 2009

Død og kritte!

Her gik man lige og havde planlagt sådan en lille listig julekalender, hvor du - højt skattede læser - december måned igennem skulle trakteres med laber bonusinfo om vores alles Mikkel Kirkeskov. Altså, en ny vinkel på vores rødhårede prægtighed hver eneste dag frem mod jul.

Det var tanken, men.... Så dykkede denne signatur lige ned i moderskibets skød og slubrede lidt AGF-juice i sig - og så kom overraskelsen: Der er ikke mere at fortælle. ALT du vil vide om "Kirken" står her.

En smøre for min syge moster

To af de tre nøglekampe er allerede spillet, og efterårssæsonen lakker hastigt mod enden. Men det er stadig alt for tidligt at gøre regnskabet op for halvsæsonen, for Esbjerg-kampen er intet mindre end sindsygt afgørende for vores midtvejsstatus. Så jeg tænker på noget andet, mens vi venter på sammenstødet med vestjyderne.

Og der er nok at tænke på. Skulle jeg hilse og sige. Ud fra rygtestrømmen at dømme har vi et hold i noget, der ligner opløsning. Det vrimler med interviews om flere spilleres udlængsel og landsholdsambitioner, og så er der alle skriverierne om vores økonomiske fundament, der som altid er vaklende skrøbeligt.

Men heldigvis er der debattører rundt omkring, der lader til at have belæg for at tage det hele lidt mere oppe fra og ned. Der lader med andre ord til at være en plan, der skal forhindre pulveriseringen af truppen, før den overhovedet har været i nærheden af at kapitalisere på det store potentiale, de fleste af os tror på.

Planen skulle være noget i retning af, at de tre største salgsobjekter (Lumb, Poulsen og Feilhaber) skal sendes af sted med halve års mellemrum startende med Lumb allerede i den forestående vinterpause. Det vil give os tid til at finde erstatningerne og forhåbentlig til at holde på en trup, der et par gange indenfor de næste tre år vil sende os ud på europæiske eventyr.

Desværre lader de gode gamle dage til også at være helt forbi, når det gælder transfersummerne mellem europæiske klubber. Jeg er bange for, at vi også i de kommende sæsoner må kigge langt efter de mange millioner, hvilket er forfærdeligt dårligt timet for en klub, der langt om længe har mere end bare én storsællert i truppen på samme tid. Jeg tror, de store penge er historie, og at den nærmeste fremtid byder på et best case scenario, hvor de dygtigste klubber kan sikre en stærk trup med effektiv løbende vedligehold.

Man sprænger ikke længere banken hvert eneste år, men man afhænder måske to spillere om året til mellem 10 og 20 millioner stykket, når det går højt, og så står man klar med spillere som Stephan Petersen eller Jakob Poulsen, der hentes enten helt gratis eller for højst tre-fire millioner kroner. De spillere er helst under 23, og så mangler de enten at få trukket deres bundniveau op, eller også trænger de til at få deres karriere tilbage på skinner. Før de kan sælges igen for 10-20 millioner kroner.

I det kommende transfervindue må Petersen nok nøjes med at erstatte en hurtig bibelskolelærer, der vel ikke indbringer mere end højst en million, når han flytter tilbage til USA, men i de kommende vinduer vil vi formentlig se Brian Steen præsentere transferfrie eller billige youngsters, når Poulsen og Feilhaber forsvinder - og efterlader en midtbane nærmest sprængt i småstumper. Men det er jo netop derfor, vi forhåbentlig vil se udskiftningerne spredt ud over flere vinduer med tilstrækkelig tid til at spille nye lovende talenter ind.

Der er dog altid et 'men'. Og det men kommer måske i dette tilfælde til at hedde Christopher Poulsen. For den irriterende læser vil jo indvende: 'Han er sgu da hverken 23 år eller egnet til videresalg!'. Og det er helt rigtigt, og alligevel tror jeg på, at han er Lumbs afløser. Jeg tror dels, han er den eneste egnede kandidat til jobbet indenfor vores rækkevidde, og så tror jeg Erik og Brian er klar til at gøre en undtagelse, fordi Poulsen vil kunne være med til at skabe et solidt forsvar, der kan skaffe hurtige resultater.

Og det er den svære balancegang, vi skal lære at gå. Vi er allerede ved at være vokset ud af rollen som klubben, der bare kunne skabe helt unge talenter til u21-landsholdet. Nu vil vi også til at vinde noget, og så tager man måske en smutvej en gang imellem. Mit store juleønske til den sportslige ledelse er bare, at Poulsen (hvis det bliver Poulsen) bliver undtagelsen, der bekræfter reglen. Det kan blive svært at argumentere for igen og igen at bygge holdet op forfra med talenter, der ikke er klar til udfordre OB, FCK og de andre tophold over en hel sæson, men jeg håber, de gør forsøget.

For jeg er blevet forelsket i vores nye måde at gøre tingene på. Sultne spillere med masser af lyst til at spille fodbold kombineret med uendelige muligheder for at sælge spillere. Om alt går vel, så er det vejen til en sund fodboldforretning, der måske endda på sigt bliver til et meget stort fodboldhold. Drømmen for alle der elsker Århus, som man synger, ikke?