søndag den 29. marts 2009

Damned United

For ikke lang tid siden nævnte jeg bogen "The Damned United" af David Peace om Brian Cloughs 44 dage i spidsen for Leeds. Nu er filmen udkommet i England og det med Michael Sheen (senest set som Frost i filmen Frost/Nixon) i hovedrollen som Brian Clough. Enkelte anmeldelser siger at tonen i filmen er lidt vel light, i modsætning til bogens mørke paranoia, men jeg synes at traileren ser helt ok ud. Lad os se hvornår den rammer de danske biografer.

torsdag den 26. marts 2009

Lumb, Lindkvist. Sorin.. læs med her

Det er da vist ikke nogen hemmelighed, at vores backs har været et tilbagevendende emne - især i årets fire første kampe.

Lad mig henlede opmærksomheden på en artikel om lige netop det emne og krydse fingre for, at vi en dag ser den slags på GF'ske breddegrader.

Mere her

onsdag den 25. marts 2009

Det læser....

Stopper #4

Svensk fodboldmagasin som i vanlig stil nørder hårdt igennem. Der er artikler om L.A. Galaxy, Diego, fotoreportage fra Bundesligaen med fokus på wurst og ikke mindst en artikel om de lækreste klubnavne i England. Her gennemgås baggrunden bag klubnavne som Rushden & Diamonds, Crystal Palace og Accrington Stanley. Det er spændende læsning og det ophidsede i den grad denne signatur til at vælge et af disse sekunda hold, næste gang det bliver Football Manager 07 tid. Åh ja og så findes også en reportage om svenske "idrottsplatser" som krydrer med billeder fra denne fænomenale side. Hvorfor laver man ikke den her slags tidsskrifter i Danmark?

Desuden er Tony Cascarino biografien nu afsluttet. Og den var god forstås. Men måske var den god, fordi man efterhånden er blevet vant til at fodboldsspillere lirer den samme trætte remse af, alting er blevet så pænt. Så når en spiller som Tony stiller sig frem og fortæller om nogle af de mindre kønne ting, jamen, så virker det mere stærkt og ægte. Jeg er sikker på at Duncan om et par år kunne skrive en tilsvarende historie. Spørgsmålet er hvad sårn en kalorius skulle hedde dog..... "Duncan - Et liv i pølsehornenes vold"....

Er også ved at færdiggøre den amerikanske forfatter George P. Pelecanos krimi Hell to pay, som beskriver Washington DC's skyggeside, spicet op med aldrende hip-hop referencer (bogen er fra 2001, så vi snakker DMX, Dr. Dre og Wu-Tang). Og den er ok hvis man er til Elmore Leonard og Dennis Lehane og den slags. Pelecanos har iøvrigt skrevet flere afsnit af den sublime amerikanske serie The Wire.

Kan ikke helt slippe tanken om den Duncan bog der. Og så iøvrigt ikke et ord om Eriks friske start på sæsonen. "Jamen, vi spiller skide godt".

torsdag den 19. marts 2009

Martin Jørgensen - lad os tage debatten...

DR Sporten skriver om Martin Jørgensen, der udtaler sig til Fiorentinas hjemmeside:

- Jeg vil gerne spille i to-tre år endnu, og sportsdirektøren i Århus (AGF, red.), Nielsen (Brian Steen, red.), ringer hele tiden, og jeg vil gerne slutte karrieren der. Vi er venner, og jeg vil med 99 procents sikkerhed skifte dertil efter Firenze, siger Martin Jørgensen.

Skal? Skal ikke?

Er det sådan en "for gammel venskabs skyld"-tjeneste, laver han en Grønkjær med det hele (inkl. bakterier i knæet) eller kan han rent faktisk være manden?

onsdag den 18. marts 2009

Karis dårlige hukommelse

Om det er lidt indebrændthed, der kommer op til overfladen, eller hvad forklaringen er, skal vi ikke kloge os på. Bare konstatere, at vores islandske vens hukommelse ikke er i en alt for velbevaret forfatning.

Til Jydske Vestkysten siger han om søndagens 0-2 nederlag i Betonen:

"Jeg så AGF mod Brøndby, og selv om jeg da også har været med til at spille dårlige kampe for AGF, må det have været en af de dårligste, de har spillet de seneste tre-fire år."

Aaaarh, jeg trækker lige Herfølge-kortet (0-5) og mon ikke, man kunne finde en god håndfuld andre...

mandag den 16. marts 2009

Hvem betaler deres metadon?

Et ikke helt uventet nederlag røg i går oveni bunken med tabte point efter acceptable indsatser. Jeg er fattet og ved godt mod, og jeg holder mig stadig (og længe endnu) til strategien om et forår i opbygningens tegn. Vi øser lærepenge ind på den konto, der skal betale vores medaljer til næste år.

Så langt, så godt.

Hvad jeg er mindre fornøjet over, det er den uforfalskede tristesse, som nogen kalder 'fanscenen'. Hold da helt op hvor et sørgeligt indtryk, de fik afleveret i går aftes.

I en grå betonkulisse omgivet af mudder og store metalhegn havde man indespærret et af de største kontigenter af tosser, jeg længe har set. Sejlende rundt i enorme brænderter og effektive dope-tåger væltede ansigtsmalede tosser ind i hadefulde freaks i hooligan-uniform.

Dem skal der også være plads til. Ingen tvivl om det. Men når de i to timer med fråde om munden står og skråler, hvem der betaler Brøndby-tilskuernes metadon, så bliver man så utrolig træt. Og meget lidt stolt af sit selskab.

Næste Brøndby-tur bliver nok ikke meget længere end til den nærmeste stue med et TV3-signal. Eller også bliver det i anonymt afsnit på stadion. Langt fra tosser i slagsmål med kontrollører, og alt det andet tristesse fanscenen kan diske op med på en søndag aften.

Happy Monday

Udflugten på Brøndby bød på:

- Et absurd billet"system" med tilhørende kø i hundrede mennesker klassen. Men ok, de er jo også lige rykket op og ikke vant til at håndtere den slags situationer, som en vittig sjæl bemærkede.

- Ingen medisterpølser til folket. Kun tynde Houlberg'ere i fesent brød.

- Udebaneholdets supportere skal da holdes tilbage et kvarters tid efter kampen. Det er klart.

- Det forventede nederlag.

Og til alle glade sjæle på sådan en mandag: PG har karantæne ved næste gule kort - altså efter Esbjerg-kampen.

torsdag den 12. marts 2009


Vil hylder gerne true hipsters, så her et lille still-billede fra nedenstående indslag på DR Sporten. Og stor tak til en flittig bruger, der har sørget for teknikaliteterne.

Quiz Med Duncan

Brøndbys finest, Dunken, har været til ishockey i Rødovre.

Han ligner jo lige en der har været forbi Anni Fønsbys favoritkirurg, men vi tror nu mere på, at han bare gemmer noget under overlæben.

Men hvad?

Kom med indspark i det, der fremover bare vil være kendt som Duncan-Læbe-Gate.



(Og det gælder ikke at svare snus...)

onsdag den 11. marts 2009

Brøndby i Betonen

Mens dele af slænget stadig tygger på det seje stykke kød, de kalder 1-1, så er andre i vanlig blåøjet optimistisk stil begyndt at se fremad mod søndagens tre sikre point i Betonen. (Bemærk: forårets eneste kamp på sjællandsk jord!)

Godt nok har BIF'erne i indeværende uge fået nye spillerbus med yderst passende statement påklistret (billedet) og godt nok har de Elanga ude efter hans tåbelige optræden mod Hedeaberne - så på den konto må de selvfølgelig være helt dopede med optimisme.

Men altså: De har i lighed med visse andre hold ikke haft nogen fantastisk start på foråret (nederlag + uafgjort ligesom... nå ja), ser ikke ud til at have fundet hinanden helt under Knallert Kents vinger, og så er presset for en sejr alt andet lige noget større hos dem end hos os, hvis DM-drømmene ikke skal skydes helt ned.

De virker noget tunge bagtil, skal have en ny mand ind hvor Elanga stod, og det er ikke ligefrem fordi, de har knaldet det ene mål ind efter det andet. Ligesom... nå ja.

Jeg siger: Krabbe ind - Lindkvist ud, bly i benene på Duncan, klasseindlæg fra White til Headbangerens pandebrask = god søndag.

Og så ved jeg stadig ikke, hvad alternativet er til J. Poulsens plads - han fungerer jo ikke som hængende. Anyone?

mandag den 9. marts 2009

The HeadBanger - klar til Brøndby - yeah

N-dag i Århus - igen

For et halvt år siden ankom han til Århus ledsaget af den måske hotteste hype, en AGF-angriber endnu har oplevet. Det tysk-angolanske vidunder med erfaring fra Ajax Amsterdam, Hertha Berlin, Borussia Mönchengladbach og ikke mindst det tyske u21-landshold var mirakuløst havnet i Århus, og stod nu klar til at erobre Århus og superligaen.

Han har nu skramlet sig igennem den første halvsæson, og har med nød og næppe bestået sin opgave. Han startede som lyn og torden, men derfra gik det langsomt ned ad bakke med den ene småskade efter den anden. Men at opgaven er bestået, er langt fra det samme som, at Nando har levet op til hypen.

Men nu er tiden måske inde. Efter det første halve års dyre lærepenge, har man nu besluttet sig for ikke længere at gamble med hans helbred. Han skulle nu være 100% klar - men dog ikke i 100% topform. Det koster et par kampe med fuld spilletid, og den første kommer forhåbentlig i aften.

For i dag er det igen N-dag i Århus. Forventningerne nærmer sig igen næsten uudholdelige højder. Præcis som man elsker det, når man kommer fra 8000 og omegn. Jeg tør næsten ikke tro på det, men jeg håber som bare fanden, at Nando raserer det vejlensiske forsvar i aften, og afgør tingene med mindst én scoring. Så kan 5. pladsen overraskende nok være tilbage på vores hænder. Og så stinker det igen af totocup på Stadion Alle.

onsdag den 4. marts 2009

Skadestuen informerer

Jamen, for fanden da.

Seks ugers pause til DunderLumben og 7-8 MÅNEDER til Niller. Fornemt.

I øvrigt bryder jeg mig ikke om, at klubbens ledende fysioterapeut, Jens Bo Vestergaard Jørgensen, siger:

"Operationen forløb rigtig fint. Michael har fået pudset menisken af."

Jeg troede kun, man gjorde den slags med en mørbrad...

Ultra-flagning

Den her er lavet af Galehuset, men det gør den ikke mindre sjov.

søndag den 1. marts 2009



Her gik man og ventede - nej, regnede med - en kamp, der skulle være sportens svar på frisk stenbiderrogn på ristet brød med rødløg og creme fraiche og et glas bobler. I stedet blev premieren en våd prut - dog med en megahøj bleg georgier on fire. Sprængfarlig combo, dér. Det bliver godt.
I mellemtiden lufter vi lige ud.

Stadig erikgeret - trods alt

Sikke en start på foråret. 30 sekunder og ekstaseknappen helt oppe på maksimum. Og så to ærgerlige Randers-træffere, en laaang række personlige fejl og ikke mindst en ret stor håndfuld brændte chancer.

Stemningen i 1650 var ikke just munter efter kampen, og især Erik Rasmussen måtte fra Skipperslænget stå model til noget, der dårligt kunne tolkes som betingelsesløs hengivenhed. Det er naturlige følelser, når drømmen om 4. pladsen lige havde fået en ordentlig en over boven.

Men jeg er i den anden grøft. Altså lidt nede, men også helt på Eriktionens side. Vi står og mangler en venstre back og en midterforsvarer, men vi har lige pludselig et system, hvor vi producerer chancer på stribe, tempoet er højt, og det lover slet ikke dårligt for fremtiden.

Og så har vi ikke mindst en georgisk knaldperle, der kommer til at sætte superligaen på den anden ende. Han er jo helt forrygende, og jeg tror, han vil være på alles læber, inden forårssæsonen rinder ud igen til sommer. Det vil Artur Sorin måske ikke, men jeg er vild med ham, og jeg kan slet, slet ikke forstå, hvordan Lindkvist skulle have holdt ham uden af start-11'eren. Den højre back må være hans nu!

Jeg glæder mig til næste mandag. Mere fyrværkeri fra Tblisi - og tre sikre på kontoen...