tirsdag den 30. september 2008

Er Ovelutionen forbi?

Bedst som man troede efterårsfreden var velforvaret, og man kunne koncentrere sig om strikmode, flæsk og aftener med rigeligt med rødvin, går helvedet løs. Og her er ikke tale om den hypede finanskrise eller om nye tal for CO2-udslippet.










Nej, det er såmænd Ove Pedersen der har fået nok. Han har muligvis ventet på at kunne fejre de to superligasejre i træk, og føler nu, at han i ro og mag kan aflevere sit værk videre til en efterfølger. Hvis man altså skal tro TV2 og Nordjyske, der lader til at være velinformerede om sagens hidtidige forløb.

Og efterfølgeren? Ingen ringere end den mindst populære fodboldpersonlighed i Østjylland: Erik Rasmussen. Interessant.

Så er Ovelutionen forbi. Vi har med små bitte skridt listet os ud af hængedyndet, har fået rettet op på de værste problemer i kulturen, truppen og hele setup'et omkring klubben. Vi ligger nu nummer fem i ligaen, vi har fået det første lille plus i Windfeldts regneark, og der er udsigt til nogle gode år forude.

Tiden er nu inde til en ny æra. Erikolutionen? Nej, det klinger måske en anelse for meget af seksualundervisning. Jeg er ultraspændt, og glæder mig meget til morgendagens kommentarer fra Ove P., Brian Steen og Windfeldt...

mandag den 29. september 2008

You'll never walk alone

For os, der har set ham liiive, er det ikke nogen overraskelse. Bare dejligt, at Victor 'Victory' Palsson lige får lov til at snuse til udlandet.

Kulinarisk pokal-udflugt












Der var pokal-avancement, der var solskin, og der var højt humør, da Vesterbro for en eftermiddag rykkede til Rødovre. Espelundens Idrætsanlæg blev i et par timer invaderet af børnefamilier, store solbriller og farvestrålende strik.

Og Boldklubben Avarta kvitterede med gæstfrihed og overskud i lange baner. Jeg vil ikke være sen til at kaste seks hjerter efter arrangementet, som ikke kunne være håndteret bedre.

De stillede op med storsmilende vagter, sprøde grillpølser, kolde øl (to slags fad - og 'Porter med skvat i'!), varm løggryde, og minsandten om ikke også der var blevet plads til rigeligt med Thomas Helmig i de hårdt prøvede stadion højttalere. Sikke en omgang for en lille 2. divisionsklub langt ude på Vestegnens bøhland.

Og læg så oven i hatten, at de lod det temmelig tamme superligahold fra Århus score to gange, så kan man ikke forlange mere af et søndagstraktement.

Nu gælder der 1/8-delsfinalen, og lad os for pokker da få endnu et københavneropgør før vinterpausen. Min favoritmodstander er afgjort Hvidovre. På de næste pladser kommer Lyngby, Nordvest og Næstved med AB som en spændende outsider før deres opgør mod FCM senere i dag. Åh pokalfodbold, jeg elsker dig.

fredag den 26. september 2008

Kundeservice

Så står man der i sin Irma City og mangler lidt papir til røven og noget tørgær (nej, det var til pizzadejen), og så kigger man ind i den montre, de har med færdigretter. Pænt ulækker, men også ret sjov, viser det sig.

For der lå den lille fine boks med det lille fine klistermærke: "Reserveret til Niels".

Ekspedienten fortæller, at æsken er til Laksemanden, og at han kommer forbi HVER dag og henter sådan en boks med laks og grøntsager til aftensmad. Nu har de så fundet ud af, at Laksemanden hedder Niels, og de har også fortalt ham, hvordan han selv kan lave det derhjemme, men Niels insisterer: han vil have Irmas hjemmegjorte med hjem.

Jeg håber, jeg en dag ser Laksemanden. Og at han vil være Dagens Dan.

torsdag den 25. september 2008

Christer er tilbage!

Bare rolig du store skeptiker, der aldrig følte ægte kærlighed for denne elskelige nordmand - Brian Steen har (desværre) ikke gjort et uventet kup. Så tæt på jul er vi heller ikke.

Mr. George spiller stadig i Strømgodset, hvor han er temmelig fast mand med rygnummer 13, 19 kampe (af 21) og 6 scoringer i indeværende sæson.

Næ, "Christer er tilbage!" som i "han har igen ild i noget rapmusik". George, med kunstnernavnet Christ (!), er nu teamet op med medlemmerne i Fall Back, der er grundlagt på resterne af den norske rapsucces Da Dons.

Firkløveret hedder nu Christ, Amazone, Akash og Victor, og sidstnævnte fortæller til kingsize.no, at "vi kaller oss Fall Back på grunn av at vi er inspirert av 90-tallets hiphop-glansdager (guldalder, red.). Det vil ikke si at vi er et retroband, vi skaper derimot et fresht og eget sound. Vi prøver å gjenskape atmosfæren fra de klasiske godlåtene, samtidig som vi tar musikken et skritt videre."

Indtil videre har samarbejdet kastet singlen "I Will" af sig, lidt video og noget, og rygterne går på en tour et sted ude i fremtiden.

Se og hør selv mere her

onsdag den 24. september 2008

Philly tæt på broen

Hvis Mike Tullberg stadig er på proteinkur, skulle han nok lige kigge forbi Falernum, der ligger i øverste ende af Værnedamsvej set herfra.

Ikke et sted der udefra set på noget tidspunkt har gjort synderligt indtryk på denne signatur, men i går gik den sultne mave forbi og så, at de reklamerede for Philly sandwiches. Det der med overskåret brød og noget proppet ind i mellem har sine klare begrænsninger, men her var resultatet absolut et af de bedre.

Bevares, de vil have 95 kr. for maden (75 kr. havde været rimeligt), men i disse økonomiske nedturstider prøver de sikkert, at presse det sidste ud af fladskærms-Danmark.

På tallerkenen var, ja en Philly sandwich, der i denne udgave består af:

- Ristet lyst brød af en slags delt i to.

- Smeltet cheddar ost på oversiden

- På undersiden gode mængder tyndskivet okse af en slags, gyldne og let karameliserede løg og en (formoder jeg) hjemmerørt mayo til at binde det hele sammen med. Lidt salat med drueagurker ved siden af. Simple as that, snasket, lidt tungt, lidt dyrt. Så godt.

Gør-det-selv:


How To Make A Philly Cheese Steak Sandwich

tirsdag den 23. september 2008

Lille tyksak

Hey Carsten, læser du med herinde? En dommer på 196 cm. med en kampvægt på 95 kilogram er IKKE en lille tyksak. Den ser sådan her ud... Apropos: Ham den der storskrydende Kenn Ilsø - var det ikke noget med, at han efter sommerens transfervindue så sig selv spille i en top 4 klub (underforstået: ikke SønderjyskE)? Tsk, tsk.

mandag den 22. september 2008

Avarta/Havarti/Bacardi

”Vi håber at give dem en røvfuld, så vi kan møde Brøndby eller FCK næste gang,” har Avartas formand, Hardy Jensen i denne uge råbt til Rødovre Lokal Nyt forud for pokalbraget på Espelunden.

Tju-bang, så er linien lagt.

Nå, men det er altså ligesom på søndag (som i den 28. september) kl. 13, at De Genopstandne spiller ikke så langt fra vores kvarter.

Modstanderen er frygtindgydende Avarta, som i øjeblikket indtager 8. pladsen i 2. division øst. Klubben har efter en katastrofal start med fire nederlag i rap rejst sig, og i weekenden blev det til tredje sejr i træk. Denne gang over altid vanskelige Søllerød-Vedbæk (BSV) på mål af Jesper Fosgaard og Morten Seifert.

Vi har tidligere skrevet om opgøret, men kan da lige sparke lidt detajler på banen:

- Billetter 50 kr. + ekspeditionsgebyr 10 kr. Ja, det er så 60 kr. Der meldes ikke noget om, hvad slagteren har på grillen.

- Har du lyst, kan du købe adgangstegn i forsalg i kantinen i Espelunden, Espelunden Stadion, World Cup Hallen (!) og et par andre steder.

- Afgang fra Kbh. H kl. 11:50 med linie B mod Høje Taastrup og hop-af i Brøndby Øster + 1,4 km. på gåben er en mulighed.

- Der er pre-match loppemarked fra kl. 08.00 ved Rødovre Skøjte Arena.

De visiterer i øvrigt, så ikke noget med at snige hjemmebrændt passion og/eller ditto gris med.

Og billedet? Det viser nogle af fanfraktionen De Grønnes mere hårdkogte typer og er taget i forbindelse med ovennævnte udekamp mod BSV, hvor der efter frokost på Strandmøllekroen bliver solgt resultatlodder...

Ondt i hjertet

Det er der jo så egentlig ikke nogen grund til at have på sådan en mandag - med mindre man spiller for Sønderpølsen og lige har mødt Dioh sføli.

Alligevel er det udgangspunktet for vedlagte video, der er en af de bedste (og eneste) denne signatur har set i indeværende år. Gnarls Barkley er måske ikke lige duoen, der normalt giver os massiv ståpels, men de/deres instruktør kan noget med videoer. 'Crazy' var fin - den her er både sørgerlig og sjov og med et par enkelte twists undervejs.

'One to watch' som de internationale siger.

fredag den 19. september 2008

Total Recall

Oplysning til Borgerne Om Dan-T. Badges:
De sidste 10 af slagsen sælges på Istedgade 66 ifbm. kampen mod SønderjyskE, og der bliver ikke lavet flere. All exclusive Vesterbro-style.

torsdag den 18. september 2008

Afsløring: Den falske Dan?

Der er skrevet meget om den forsvarsstyrmand, der i cirka et års tid frem ikke vil betræde græsset som en del af drømmen for al' der elsker Århus.

Men: Nu er der sket noget uventet, for dokumenter VHA er kommet i besiddelse af, viser at vi måske alle er blevet snydt, bluffet, narret - kald det liiii', hvad du vil.

På dingdong.nu, stiften.dk, hos bladsmørerne i Viby, ja selv på AGF's egen officielle side bliver der refereret til en Hr. Dan Thomassen. Læg mærke til efternavnet. Sådan kender vi ham ... indtil i dag.

For kilder, der står hovedpersonen endog meget nær, kan nu med eneret for VHA afsløre, at det ikke er sådan, det forholder sig. På Dans dåbsattest står der ganske vist Thomassen, men familien - inkl. hovedpersonen selv - har uvist af hvilke grunde altid skrevet efternavnet med ét s - ikke med to. Altså Thomasen. AHA! Den er god nok, og det giver jo nye forhåbninger.

Kald mig bare konspirationsteoretiker, men jeg lugter en rotte. Går den rigtige Dan stadig rundt "oppe i Norge" (ligesom de tre trolde)? Bliver han måske præsenteret af fodboldens svar på David Copperfield, Brian 'Berti' Nielsen, lige før SønderjyskE kampen? Er vi blevet revet rundt og kan vi stadig se frem til at være Vilde med Dans?

Kom ud af busken - will the real Dan T. please stand up?

Åhhh... disse illusioner... disse dårlige stoffer i omløb.

tirsdag den 16. september 2008

The Muslims - Extinction

Jeg ka slet ikke lade være med at gå og nynne dette nummer med San Diegos The Muslims. Og la' nu vær med at påstå at det lyder som The Strokes, aight.

mandag den 15. september 2008

Hul på bylden

Ét af sidste sæsons store problemer var de manglende mål fra andre end de to forreste (læs: fra alle andre end Graulund). Nu er det selvfølgelig svært at gennemskue, hvor meget der er blevet arbejdet med lige netop den slags på Fredensvang, men en grundig gennemgang og analyse af statistikken over målscorere tegner et billede, der godt kan frembringe et smil, man ellers kun opnår efter store mængder svin og passion.

Der er ved at være prikket hul på den helt rigtige byld, og tak for det. Den har været øm så længe.

Tillad mig at dokumentere:

Forsvar og midtbane: 4 mål (Ulle x 2, DunderLumben 1, Jakob 1)
Angreb: 5 mål (Hunden x 2, Dioh 1, Nando 1, White 1*)

Med Diohs mange driblinger og sløve afslutninger + Jakob Poulsens sparketeknik - han har været tæt på flere gange, før det lykkedes i weekenden - er det svært at forestille sig, at ovennævnte statistik ikke skulle fortsætte. Det gør mig glad, det gør mig rolig. Det må bekymre modstanderne, der ikke længere kan regne med, at scoringerne kommer fra en enkelt fod eller to. Mere af det tak.

*: Er jo opført som midtbanemand, men spillede angreb mod AaB. Derfor.

Blip Båt, det er gratis, det er godt

Simple elektroniske spidsfindigheder a la den meget ørefængende slags er sådan noget Casiotone for the Painfully Alone (CFTPA) eskalerer i. Billige keyboards, mørk og lettere sløv mandestemme, smukke beats og måske en coverversion af Bruce Springsteens "Streets of Philadelphia" er udbyttet, når fuldskæggede Owen Ashworth fra Californ.i.a. (han er CFTPA) gæster stedet, hvor true hipsters slår deres folder. Det er i vores baggård - det er på Jolene - det er Kødbyen - det er i morgen fra kl. 20 - og det er GRATIS!

Smagsprøve her:



Mindst halvdelen af bloggen vil være repræsenteret. Sig bare "hej" - vi plejer at være flinke.

søndag den 14. september 2008

Bedre sent end aldrig

... må være den rigtige rubrik til en nyhed, der faktisk er fra maj måned. Dens vigtighed til trods, har jeg ikke rigtig set andre medier viderebringe den, og så må VHA jo tage arbejdshandskerne på.

Den legendariske FCM-capo Heklers små lækre Youtubeklip med opdateringer om alt og ingenting fra den indavlede del af fastlandet har desværre set lyset for sidste gang. Der er simpelthen lukket for det varme vand.

ADVARSEL: Klippet kan fremkalde stærke følelser.



Jeg tænker: Skal vi skillinge sammen til at købe jinglen og hele produktionen omkring Hekler4U? Vi skal bare skifte teksten ud og så har en ny internetsucces set dagens lys.

Træ-merchandise?

Jeg kan desværre ikke afsløre, hvordan jeg kom på sporet, men hos et norsk firma har jeg set noget, der meget vel kan gå hen og blive efteråret og vinterens store hit: Træ med bogstaver.

Metal og plastik er so last season ser det ud til, mens træskiltet opfylder den moderne mands krav til bæredygtighed og et urønske om at finde tilbage til og komme i kontakt med naturen.

Måske det her bliver det næste tilbud i VHA-shoppen efter Dan-badges og de muleposer, der oftere og oftere rygtes til bydelen?

fredag den 12. september 2008

Te'løk!

Vi kunne ikke finde ud af, hvordan man sender et telegram - det ville ellers være på sin plads, når Anders "AK 27" Kure Vidkjær a.k.a 'Årets Fighter 07/08' i dag runder sit 23. leveår.

Den slags bliver ikke kun fejret med solid husmandskost i familiens skød. Næ, på Vesterbro siger vi også hurra og saluterer den nye forsvarskrumtap med gris og passionsvand på ... ja, det giver sig selv. Kl. 21.30 that is.

torsdag den 11. september 2008

U19 på besøg igen

De ellers så talentfulde har fået en noget skidt sæsonstart med tre nederlag og kun én sejr. Heldigvis skulle der være mulighed for at få gjort noget ved det, når Bobbo Da Brix, Kapidzic, Palsson og resten af slænget lørdag kl. 15 besøger Gladsaxe.

AB har nemlig formået at komme endnu dårligere fra land og indtager sidstepladsen uden point på kontoen.

Ses vi? Måske... Det er det, man kalder solid opvarmning til 1. holdets sejr over Metax.
Denne signatur har i dag i embeds medfør tilbragt en time i selskab med Nando Rafael, hvilket i sig selv ikke er odiøst, eftersom det nu engang ligger i jobbet at møde den slags mennesker, når man nu er løgnhals/bladsmører//boykotoffer.

Alligevel fortæller jeg det med glæde til denne lukkede kreds, eftersom mødet med den mørke bomber var en fabelagtig hyggelig oplevelse.

Den mand hviler så meget i sig selv, at han som det mest naturlige i verden uddelte en gammeldags krammer efter interviewet, inden han takkede inderligt for at jeg havde taget mig tid til at tale med ham. Og taksigelse samt kram kom efter en serenade af roser til AGF og et indblik i en ovenud superprofessionel sportsmands tankegang.

Det er mig, der takker, superheltetype, og måske vil VHA takke sammen med mig. Nando lod nemlig vide, at han er en sucker for Ronaldo (the original one) og at han - hvis han havde en dvd med Ronaldos mål - ville se den hver dag for at blive en bedre angriber.

Se, det kunne jo komme både Nando, AGF, os og (på et tidspunkt, når Nando bliver topscorer i CL) Ronaldo til gode, så måske skulle man undersøge markedet for Ronaldo-skiver og sende et signeret eksemplar til herren?

Essets løg

Bare sådan lige for god ordens skyld: Vi kontra-boykotter landsholdet og vil trods gentagne henvendelser fra deltagerne i choksejren over Portugal ikke have noget med dem at gøre. Med undtagelse af Leon naturligvis - du må gerne ringe. Please.

Til gengæld åbner vi i uformelt samarbejde med sporten8000.dk op for nyt fra en mand, der aldrig er bleg for at øse ud af sit liv. Esset har igen været til tasterne og beretter om seneste nyt fra Sagaøen, hvor han har haft sit af se til med køkkengulvet:

http://sport8000.dk/blogposts/11-en-maerkelig-islandsk-toemrer

onsdag den 10. september 2008

Om lidt tager 2. divisionsholdet imod Næsby på Fredensvangs solbeskinnede Bane 1. Og det er der i og for sig (sært udtryk) ikke noget odiøst i.

Det er der til gengæld på holdkortet, der gemmer på en glad nyhed midt i strømmen af elendigheder fra AGF's nyhedstjeneste. For minsandten om ikke der, i Gustavo Cabreras fravær, er blevet plads til Vesterbros måske mest afholdte fodboldspiller pt: Gudlaugur Victor Pálsson.

Vi har tidligere her på bloggen gættet på, at han fra nytår ville blive kylet op på førsteholdet for at tage det næste skridt på vejen mod superliga-minutter, men i aften kan han altså tage forskud på seniortilværelsen med en mulig debut på 2. divisionsholdet.

Giv den gas, Victor!

torsdag den 4. september 2008

Mere Dan T. på trøjen

Det er med stolthed i tastaturet, at vi midt i en ellers trist tid giver dig mulighed for i al offentlighed at vedkende dig din sympati for Dan The Man - ham med møgknæet.

Der er fra den tungere ende af Eskildsgade netop bestilt 100 badges str. 44 mm. med Dans kontrafej a.k.a. det billede du ser klæbet på denne tekst. For ikke at fjerne fokus fra den smule alvor der trods alt gemmer sig i sagen, er ord som gris, flæsk og VHA udeladt på dette stykke merchandise.

Indtil videre har vi ikke ladet nyheden sive til mmmbop.nu eller andre fanfora - vi vil helst kæle lidt for vores egne trofaste brugere først, så værsgo:

Prisen er 10 kr. pr. stk. ved personlig overdragelse - 10 kr. plus porto, hvis Post Danmark skal indblandes (og så er kuverten gratis - det er sgu largeness!)

Der ER allerede indløbet reservationer på dette pragtstykke af en gang merchandise, og skulle du også være fristet, så skriver du bare til vhaelskerdant@gmail.com.

Og så glæder vi os ellers til at finde ud af, hvad vi næste gang skal sætte i produktion. Konkurrencen herovre til højre er jo benhård ------->

NOTE: Et eventuelt overskud fra salget af badges vil blive brugt fornuftigt. Vi er rimelig non-profit.

tirsdag den 2. september 2008

Når voksne mænd græder

Rundbarberingen af et af ligaens tyndeste hold er vand ved siden af det her. Jeg er såmænd klar til at tabe de næste tre kampe med tenniscifre, hvis bare Dan T. kunne være med, men nej.

Anføreren in disguise har lavet en Luffe, revet sig selv og en stor del af drømmen for al' der elsker Århus i stykker. Dammit. Er der ikke nogen til stede med forstand på krisepsykologi? Så kunne vi eventuelt arrangere en gang fælles terapi på Grillen.

Nå, blomster og mulepose må være på vej til ham, det sikkert er sværest for...