onsdag den 28. februar 2007

Træningskampe, nogle refleksioner..

Til trods for at en snestorm har passeret os, Alex snart skal giftes og at ungdomshuset nu snart, desværre, skal ryddes, så har det også været tid til at spille nogle træningskampe for de hvide.

OP har generelt været positiv over resultaterne som på det sidste har budt på en 3-0 sejr over Kolding FC og en noget mindre meriterende 0-0 kamp mod Fredericia, som dog ifølge Budtzi var påvirket af såvel bane som vejrlig.

Så langt, så godt og hvad så? Ove nærmer sig sin idealopstilling som ihvertfald på en del pladser giver sig selv. Målet varetages af Steffen og det er fair nok. Forsvarskæden byder på Krabbe/Sarr-Luffe-Budtzi-Lumb og det lyder også fint. I angrebet ser det ud som om at kombinationen bliver Graulund ved siden af Sandmanden og det kan også blive ok. Sand kan bytte position med en midtbanespiller, flække bolden videre og opstillingen hedder da skiftevis 4-4-2 eller 4-5-1.

Det store spørgsmål for mig er hvordan midtbanen kommer til at se ud til kampen mod Amager i april. Andreas og andre har tidligere luftet tanken om at det skulle blive Gjesing (Gjessing?) som sammen med Karì patruljerede midten af banen, med Pleidrup på kanten. Dog så vi i kampen mod Fredericia pragmatikeren OP træde i karakter. Han ELSKER at have Pleidrup inde på midten og det kan se ud til at blive et problem for Jens. Midtbanen så derfor sådan her ud mod Frede: White-Karì-Lars-Folde og lur mig om det ikke er den opstilling som OP er allervildest i varmen over.

Det kunne se ud som om at Gjesing bliver taberen i midtbanekabalen og at han må finde plads på bænken, ved siden af Hansen og Katten.

fredag den 23. februar 2007

Et billigt grin i snehvide tider

Jeps. Weekenden er her. Det er ikke rigtigt koldt, men alligevel koldt nok til at de lange akrylunderbukser er kommet frem. Desuden er det koldt nok til at den sædvanlige fredag eftermiddagstørsten efter kolde øl af mærket pilsner, ikke rigtigt er kommet til sin fulde ret.

Derfor dette. En eftermiddag indendøre, med billige grin.

Først dette fantastiske styrt fra Milans kamp mod Celtic.



Jeg ville ønske jeg kunne have fundet Bonaldos fantastiske dive i Parken efter at Diego Tur havde stukket en finger i øret på ham. Classic stuff. Vi må nøjes.

Mange har nok set dette, men stadig morsomt...



God weekend. Jeg er klar til sæsonstart og næste transfervindue. Kom nuuuuuuu!

mandag den 19. februar 2007

Tyske minder

Jeg hørte den ved en tilfældighed i sommer. Der var VM i fodbold, jeg var i Frankfurt.

30 grader, øl i kruset og så denne lille popsang, som De Sorte Spejdere på P3 sidenhen har taget til sig.

Måske er den en kende irriterende. Men også fængende. Pling-pling. Tyskland er det nye Kreta.

Mad-tip: Bryster

Ja, det er et billigt trick sådan at fange læseren på den måde. Men billige: er det ikke det, vi er på Vesterbro? Det tror jeg.

Ugens brandvarme anbefaling udi mad har sit epicenter lige deromkring, hvor Istedgade bliver til noget andet. Fiskebiksen i nummer 109 er nemlig, som Andreas har nævnt det i tråden om god service, et fint sted med diplom og alting.

Og har man sagt fisk, må man også sige fugl. Så det har de også. Og så nærmer vi os sagen:
2 stk. hjemmerøget andebryst for en 100-mand. Jeg siger det bare. Guf. Og et enkelt bryst er nok til to, så der er til et par dage.

Her har vi at gøre med et sæt fugl, der bare skal tages ud af køleren, få stuetemperatur og så skal skindsiden lige et par minutter på den varmeste pande, du har.

Servér til en salat af kartofler, kogte bønner, feta, cherrytomater og en sjat sennepsdressing.

Du kan i øvrigt hilse på de glade ejere af butikken, Pia og Steen, lige her: http://hjem.get2net.dk/fisk_istedgade_109/Forside.htm

mandag den 12. februar 2007

Legender

Ovre i Sverige gør man mange gode ting, man laver spændende musik, spændende tøj og såmænd om man ikke også laver nogle forbandet gode fodboldmagasiner.

Offside er intet mindre end et fantastisk fodboldblad for voksne mennesker, som forstår den helt specielle mandlige melankoli der er forbundet med at holde med fodboldhold i de lavere divisioner. I det nyeste nummer er det dog alligevel som om at de formår at overgå sig selv. Her kårer de med hjælp fra læserne en top elleve over de største kulthelte nogensinde i Allsvenskan.
Og til trods for at jeg ikke kender meget til de spillere der er portrætteret, så kan jeg godt følge begejstringen der er i at hylde spillere som Johnny Ekström med bobbelpermen og Samir Bakaou - Densorte perle. Og at de så samtidigt har lavet 11 helt fantastisk fine t-shirts, en til hver spiller, det sætter jo bare prikken over i'et.

Når jeg læser sådan noget så savner jeg at man laver den slags herhjemme og om min klub. Jeg savner at vi er bedre til at huske og hylde vores gamle helte. Jeg vil mindes de 5 bedste overskæg fra 80'erne, Allan Reeses magiske hårpragt, Morten Donnerups driblinger, Eric Soler's fantastiske Allan Reese hår, kæmpen Jean Paul von Der Burgh som vist blev fløjet ind fra Japan. Og jeg vil have dem alle på farvestrålende flotte t-shirts startende med den her:


Rygter fra hinsidan

Weekenden bød på flere ting. Turen gik til Malmø - MFF's hjemby. Efter først forgæves at have forsøgt at skaffe noget "Legenden Tobbe/Snuffe/Luffe" gear i den lokale fanshop, følte jeg behov for at opsnuse hvad menigmand, manden på gaden, havde at sige om den seneste trafik over sundet, fra Malmø til Århus.

Jeg endte i baren på den nu legendariske krog, 2 Krögara - Bullen, med en semi-dyr Guld Tuborg og et fromt ønske om at ville vide mere. Der gik ikke lang tid før en skaldet MFF supporter med et Roma tørklæde(!) om halsen indfandt sig og vores 'q and a' kunne starte. Han lagde ud med at hævde at tørklædet ikke var en hyldest til Chippen, samt at han havde set Zlatan som 16-årig på træningsbanen. Herefter fulgte en hyldest af BSN, som bragte behørig applaus, samt et passioneret forsvar for Bob Houghtons 4-4-2, som bragte behørig, men pinlig, tavshed.

Nuvel, hvad havde denne levemand og lettere overrislede MFF fan så at sige om mændene som står vort hjerte nær. Well, ikke meget endda. Han var på ingen måder glad for Tobias Grahn og hans såkaldte 'kaxighet'. Han var, som jeg i en tidligere post har kommenteret, som mange af MFF's fans, stadigvæk åben overfor Snuffes 'ideer', omend han definerede tiden i klubben som værende ca. crunch time for Mister Snuff. Dernæst sagde han nogle meget hårde ting om Luffe, ord som skulle forfølge mig hjem over Øresund, ned til Grill Isted Grill og tilbage under dynen. Hans kritik var som følger:

- Olof blev solgt fordi han ikke var god nok og fordi man tidligere på sæsonen havde indkøbt den tilsyneladende ekstremt pålidelige brasilianske forsvarer Gabriel.

- Olofs hurtighed eller mangel på samme var et stort problem for Malmøs bagkæde.

- Olof havde placeringsvanskeligheder når der kom nedfaldsbold og han var den forreste forsvarer. Det vil sige, han blev udstillet når han var den forreste forsvarer af de to midterforsvarere.

Jeg må indrømme at jeg på selve aftenen var endog meget rystet, men her et par dage senere sover jeg godt igen. For hvad svensken også nævnte var at Olof spillede med 'hjärta' og på et hold som dog på mange måder har mange gode egenskaber, så har det syntes som om netop det - hjertet - har været en mangelvare de seneste par sæsoner. Ikke siden BSN's sidste dage i trøjen, har vi vel for alvor haft en spiller hvis fremmeste kvalitet har været en binding til holdet og modet til at gå forrest.

torsdag den 8. februar 2007

Komponent 100 - Jan Jelinek, Biosphere, mfl. på LAB 9/10 februar

Så for Sørensen. Så er der igen noget elektronisk musik i min baghave/gård. Har før set Jan Jelinek og det gik lige i fusserne. Derudover er der Biosphere som er alletiders dynemusik, tjek eksempelvis det her nostalgiske klip fra MTV's Chill Out Zone:



Program for Komponent 100: Nonsense New

Del 1 Dato: Fredag den 9. februar 07 Tid: 20:00-01:00 Sted: LAB, Vesterbrogade 107b, baggården Entrë: DKR 60,- Sleeparchive [DE/Hardwax] - live Jan Jelinek [DE/Scape] - live Antti Rannisto [FIN/12K] - live Pixel [DK/Raster-Noton] - live Vj: Same Same & for€now Sleeparchive http://www.sleeparchive.de/ Jan Jelinek http://www.scape-records.de/ Antti Rannisto http://www.12k.com/index2.html http://www.myspace.com/anttirannisto Pixel http://www.pixelmusic.dk/ http://www.raster-noton.de/

Del 2 Dato: Lørdag den 10. februar 07 Tid: 20:00-01:00 Sted: LAB, Vesterbrogade 107b, baggården Entrë: DKR 80,- Biosphere [NO/Touch] - live Thomas Strønen/pohlitz [NO/Rune Grammofon] - live Lucky Ringston (aka Jørgen Teller) [DK] - live Harald Viuff [DK] - live vjs: Øbro and For€now Biosphere http://www.biosphere.no/ Thomas Strønen/pohlitz http://www.thomasstronen.com/ http://www.dr.dk/P2/Radium/Playlister/2006/2006-08/20060816093339.htm Lucky Ringston (aka. Jørgen Teller) http://www.jorgenteller.dk/ vj øbro: http://www.ditdatdot.dk/

fredag den 2. februar 2007

Nillers gennembrud: en realitet?

Da vesterbrohardcoreagf i sommerpausen var i kontakt med Niels Kristensen var det ovenpå en fin indsats i en træningskamp mod Vejle. Han var glad for at være med blandt de store, men han var ikke i tvivl om hans placering nederst i rækken blandt kandidaterne til en plads blandt de startende 11. Han erklærede den gang ydmygt at, 'der er mange dygtige spillere i truppen som er et skridt eller to foran mig'.

Sceneskift: Der er gået et halvt år, og AGF har spillet årets første træningskamp, hvor Ove P. ikke lagde skjul på, at det var de bedste 11 spillere til rådighed, der spillede kampen. På højre midtbane havde han valgt: Niels Kristensen.

Og med udmeldingerne fra cheftræneren er tonen nu også en anden, når man fanger Niels Kristensen i Århus. Faktisk er han slet ikke overrasket over, at erfarne spillere med masser af kampe i de bedste divisioner nu må sidde på sidelinien, mens 'Niller' driver gæk med superligaspillerne fra Viborg. Svenne Poulsen og Jimmy Høyer er pt. røget bag i køen, mens nyindkøbte Jeremiah White må formodes at få mange muligheder for at vinde pladsen.

Men Niels Kristensen har ikke opgivet den kamp på forhånd. Tværtimod. 'Jeg vil gøre mit til, at der bliver kamp om pladsen', siger han og fortsætter: 'Selvfølgelig giver kampen mod Viborg mig mod på at få en plads på holdet. Det har hele tiden været mit mål'.

Men den interesserede læser vil selvfølgelig spørge, om ikke der mangler noget. Og jo, det gør der. For vesterbrohardcoreagf ville aldrig drømme om ikke at informere læserne om, hvilke toner der flyder gennem ørerne på 'Niller', når han med et smil på læben og et gigantisk potentiale i skoene går gennem Århus' regnvåde gader. Det er lyden af Århus V., og det er lyden af lige rigeligt store guldsmykker. Det er L.O.C., det er Johnson, og det er 50 Cent.

torsdag den 1. februar 2007

Næsten breaking news

Mens tre flasker krydet rødvin er på vej til Brian Steen som tak for et godt transfervindue kronet med salget af Tobbe, kan vi løfte sløret for, at det simrer i den vesterbro'ske ragoutgryde.

I skrivende stund arbejder vi på eksklusive interviews med endog særdeles interessante emner fra førsteholdstruppen.

Der er hul igennem - nu skal spørgsmålene bare ned på blokken og afsted til rette vedkommende.

Glæd dig, og så siger vi ikke mere.

Wauw! Cliffhanger, hedder det i Hollywood (og i 1650 V'erne)